Stoelyoga

Stoelyoga

Stoelyoga is een andere (fijne) vorm van yoga die je kan doen als je (eens) een keer een andere ervaring wilt hebben met yoga. Of als je wat minder mobiel bent vanwege een aandoening of een beperking. Of gewoon omdat Stoelyoga heel verrassend en fijn is.

Op een andere manier leer (en ervaar) je steun en kracht te voelen. Het contact wat je maakt met de stoelzitting en je zitbotten, je rug met de stoelleuning, en de voeten op de grond.

Stoelyoga ontspant lichaam en geest en geeft ruimte. Het versterkt je lichaam en brengt het in een betere conditie, waardoor allerlei klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Het bevordert de bloedcirculatie en stimuleert het immuunsysteem. 

Stoelyoga is thuiskomen bij jezelf… een ontmoeting met jezelf. De vertrouwde Myrian yoga, maar dan op de stoel.

Door zelf aan de slag te gaan, zal ieder op zijn/haar eigen wijze ervaren wat Stoelyoga te bieden heeft. Het is een bewustwordingsproces wat je toe kan passen in het dagelijks leven. Telkens weer met de beide zitbotten/billen op de stoel, en de voeten op de grond, met respect voor wat er is… zonder oordeel. Alles is goed en alles mag er zijn. Vergelijk je niet met anderen… een yogales doe je voor jezelf.

Stoelyoga is yoga van het fysieke lichaam, het bewegen en de ademhaling. Het gaat niet om ‘kracht’ of prestatie, maar om te voelen en te leren luisteren wat er nodig is… wat mogelijk is. Wat jouw lichaam te vertellen heeft.

 

Ongeacht je leeftijd, man of vrouw, lenig of stram. Iedereen is welkom.

De opbouw van een les bestaat uit: Zitten (aarden) en losmaakoefeningen, dynamische en statische bewegingen (asana’s) op de stoel, en ook staand met of zonder ondersteuning van de stoel, ademhalingsoefeningen (prana yama’s), en ontspanning op de stoel of liggend op de mat. Voel je vrij om telkens dat te doen wat je nodig hebt op dat moment.

Eenvoudige meditatietechnieken komen ook aan bod in de yogales. Oefenen in het stilzitten. De juiste zithouding zoeken op de stoel. Wat werkt en voelt goed voor jou?

Er is ook ruimte voor meditatie in beweging. Oefeningen uit Yoga en Dans, de meridiaan leer, Mudra’s, en af en toe wordt er gewerkt met klank. Daarnaast is de natuur een grote inspiratiebron.

Stoelyoga is er voor iedereen die meer inzicht en verdieping wil krijgen in zichzelf, het leven en alles wat daarbij hoort. Of gewoon omdat het goed voelt… zonder oordeel. Zeker in deze jachtige tijd waarin we zoveel ‘moeten’ (hebben te doen), is het belangrijk dat we de tijd nemen voor onszelf. Geen ‘moeten’ maar ontmoeten. Waarin je mag zijn zoals je bent.

Wees welkom en laat je verrassen door Stoelyoga bij Yoga de Zonnegroet.

Contact

Myrian Franken
Tel. 0411 – 62 30 83
myrian@yogadezonnegroet.nl

Fotografie door Karla Hoffman

Schuiven naar boven